Translate

woensdag 26 februari 2014

Oude handschoentjes leuk ingelijst en een nieuw hoekje met paspoppen

Hallo Allemaal,

Tijd voor een kleine verandering! Bij het ramen zemen van het voorraam, besluit ik het hoekje daar wat te veranderen...dat gaat niet in één keer...het duurt een paar dagen om te besluiten hoe ik het nu precies wil, ik leg het verder wel uit bij de foto's... Bij deze foto begin ik het verhaal, veel mensen weten van mijn creativiteit af, de dingen die ik leuk vind en verzamel. Zo kom ik af en toe aan het geluk dat mensen mij spullen aanbieden....zo ook een lief dorpsgenootje die mij afgelopen winter een hele mooie doos vol met dames handschoentjes kwam brengen.... of ik ze wilde hebben?... Jeetje ik weet niet wat te zeggen...zo mooi en zo lief...

Op een enkele na, zijn de setjes compleet. Hier zie je alle lichte handschoentjes, gehaakte, stoffen, lederen en van organza. Er zaten ook donker lederen handschoentjes bij, (niet op de foto)
De doos alleen al is zo mooi, en bekleed met lichtblauwe voering.Van een ander kennisje kreeg ik een ovale lijst, daar had ze zelf jarenlang haar trouwboeket in gehad. Deze deed ze weg, ik kreeg het van haar. Dit soort lijsten zal best een naam hebben, ik weet het niet... heel veel antiek en brocante items hebben zo hun naam. Dat is mijn handicap...ik onthou dat niet. Dus excuses daarvoor.


Dit is de lijst... het "glas"is bol.
Mijn idee is om er handschoentjes in te doen, die heb ik genoeg zoals je hierboven zag, Ik kies echter een ander paar uit, die ik ook al lang heb. Vanwege het kleurtje, want ik wil het een beetje in die sfeer maken...het hoekje wat ik ga veranderen.
 Bij de oud/groene handschoenen doe ik een vintage-kaart, wat oud kant en oudroze zijde bloemetjes.
De etagere van oude bakblikken vol met kantjes haal ik helemaal leeg en vul hem opnieuw in. daarnaast zet ik het paspopje die ik eens gemaakt heb. Dit paspopje heeft een medallion van een gehaakt rondje met daarin een vintage-plaatje. Dit idee zag ik op het blog van Thuis bij Corrie, op haar blog staat waar zij het weer heeft gevonden. Bedankt Corrie, voor deze tip!

klik hier voor haar blog link
 Eerder vertelde ik al dat ik niet goed breien en haken kan, maar zoiets als dit kan ik dan nog wel... het idee is erg leuk!

Deze  paspoppen heb ik zelf eens opgepimpt, dat heb ik al eerder verteld maar zet het hier nog even neer voor de mensen die mijn blog pas volgen. Tijdens het fotograferen vind ik het ovale lijstje met de handschoenen toch niet bij het geheel passen..ik mis ook iets...dus...weer eraf..en opnieuw...


 Op de lege plekken sjabloneer ik nog het woord PARIS en nog wat cijfers...

Rondom de rand, speld ik een oud Brussels kant. deze kleur is wat lichter dan de rest van het geheel, en dat komt dan weer mooi bij de overige decoratie in het hoekje.
Het kleine paspopje haal ik ook weer weg en zet er een oud hoedje op standaard neer.
 Dit is het eindresultaat!

pffff...klaar.
Leuk hé...veranderen... tutten...enz...het fijnste vind ik dat alles weer schoon en stofvrij is...en...weer een ander decor om naar te kijken! Hierbij bedank ik Truus..voor de handschoentjes...en andere Truus (ja, echt ze heten allebei Truus) voor de mooie lijst.
Alles heeft een plekje gekregen. Poppen, paspoppen en dus ook hoofdjes zijn super mooie
items om mee te decoreren. Ik maak de hoofden  van linnen het liefst oud linnen.


Mooi bij ballet items

Mooi bij kantjes en vooral mooi bij
paspoppen

                         Okt. 2015,                            Na een periode van grote paspoppen leek het
me leuk om een groep kleintjes bij elkaar te zetten. Ik
besloot om een Frans Boudoir te gaan maken. Daarvoor maakte
ik ook enkele Manneguins, Het boudoir richtte ik in met een vintage
behangetje, een kastje, spiegel enz. in ouderwetse kleurtjes.
meer foto's te zien op  pinterset.

https://nl.pinterest.com/youpje/made-by-nelleke-hoffland/
Ik hoop dat je het leuk vond, lieve groet,
Nelleke